طرز تهیه قهوه فرانسه

طرز تهیه قهوه فرانسه

قهوه فرانسه، قهوه ای ملایم است، برای تهیه قهوه فرانسه حتما باید از فرنچ پرس استفاده شود. تهیه قهوه با فرنچ پرس بسیار کار ساده ای است، کافی است دقایقی را برای تهیه قهوه ای خوش طعم و خوش عطر در خانه یا هر جای دیگری صرف کنید!
قهوه آسیاب شده این ابزار کمی درشت تر از اسپرسو می باشد و محصول نهایی، قهوه ای نسبتا غلیظ همراه با روغن قهوه است. این روغن به دلیل استفاده نکردن از فیلتر کاغذی در فرنچ پرس، از بین نمی رود.

طرز تهیه قهوه فرانسه

طرز تهیه قهوه فرانسه با فرنچ‌پرس:

قهوه‌ای که با فرنچ‌پرس دم می‌کشد، بسیار قوی و غلیظ است. این قهوه تنها در کمتر از ۵ دقیقه آماده نوشیدن می‌شود. همچنین بهتر است بلافاصله پس از دم کشیدن، آن را میل کنید تا بیش از اندازه نیاز دم نکشد؛ چون خیلی تلخ می‌شود.

به مقدار ظرفیت دستگاه فرنچ‌پرس‌تان آب بجوشانید.

هنگامی که آب در حال جوشیدن است،‌ دانه‌های قهوه را بسابید. چنانچه قهوه سابیده می‌خرید، توجه داشته باشید که دانه‌ها نباید خیلی ریز سابیده شده باشند؛ وگرنه هم از توری دستگاه عبور می‌کنند و هم قهوه‌تان تلخ می‌شود. بهتر است نسبت قهوه به آبی که درون فرنچ‌پرس می‌ریزید، ۱ به ۱۰ باشد. یعنی در ازای ۳۰۰ میلی‌لیتر آب از ۳۰ گرم قهوه سابیده شده استفاده کنید.

طرز تهیه قهوه فرانسه

قهوه سابیده شده را درون فرنچ‌پرس بریزید. سپس دو برابر مقدار قهوه آب داغ به آن اضافه کنید. یعنی اگر ۳۰ گرم قهوه دارید، ابتدا ۶۰ میلی‌لیتر آب به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که آب نباید در نقطه جوش باشد؛ داغ باشد، کافی است.

آنگاه با قاشقی ترجیحاً چوبی به‌آرامی هم بزنید و حدود ۳۰ ثانیه صبر کنید تا قهوه خود را باز کند.

سپس ادامه آب را اضافه کنید و در فرنچ‌پرس را بگذارید. اما صافی فرنچ‌پرس را تا زمانی که قهوه کاملاً دم نکشیده است، به پایین فشار ندهید.

بعد از ۴ دقیقه قهوه فرانسه شما آماده است. فیلتر را خیلی آهسته به پایین فشار دهید. به این کار پرس کردن می‌گویند. اگر فیلتر خیلی راحت و با سرعت به پایین رفت، یعنی آسیاب دانه قهوه شما خیلی درشت است. اگر پیستون خیلی سفت بود، بدانید که به آسیاب درشت‌تری نیاز دارید.

حواستان باشد که بلافاصله پس از پرس کردن، قهوه را درون فنجان بریزید. اگر قهوه به همان حالت باقی بماند، بیشتر دم می‌کشد و عطر و طعم دلپذیر خود را از دست می‌دهد.

طرز تهیه قهوه فرانسه

آشنایی با فرنچ پرس

آتیلیو کالیمانی طراح ایتالیایی، فرنچ پرس French Press را در سال ۱۹۲۹ ایجاد کرد. این ابزار  پس از جنگ جهانی دوم در فرانسه بسیار رایج شد و نام این قهوه به قهوه فرانسه شناخته شد.

اجزاء و انواع فرنچ پرس:

  1. استند: پایه دستگاه محسوب می‌شود.
  2. مخزن شیشه ای یا گاها فلزی: محل قرار گیری پودر قهوه و تشکیل قهوه نهایی است.
  3. درب، اهرم و صافی: این سه قسمت به یکدیگر متصل اند. از اهرم برای جداسازی پودر قهوه از نوشیدنی استفاده می‌شود. این گونه که با فشردن اهرم به سمت پایین، پودر قهوه توسط صافی از نوشیدنی جدا شده و در انتهای ظرف جمع آوری می‌شود.

از ویژگی‌های این قوری می‌توان به بی نیازی از برق و فیلترهای کاغذی یا پارچه ای اشاره کرد. هم چنین در پرس پات به دلیل استفاده نکردن از فیلترهای کاغذی، این قهوه، همراه با روغن طبیعی قهوه می‌باشد. کافی تییرها اندازه‌های دو نفره  و شش نفره و بیشتر وجود دارند.
قهوه نهایی این ابزار، قهوه ایست ملایم، خوش عطر، غلیط و به دلیل وجود پودر قهوه در قوری، این قهوه کمی گل آلود و کدر است.

طرز تهیه قهوه فرانسه

نکات خرید فرنچ پرس:

  • دستگیره آن به گونه ای باشد که بیش از حد داغ نشود.
  • اگر پرس پات شما شیشه ای است بهتر است پیرکس باشد تا در صورت استفاده و شستشو نشکند.
  • وقتی اهرم پرس پات را بالا پایین میکنید تا قهوه شما فیلتر شود فیلتر دستگاه، کامل محفظه فرنچ پرس را بپوشاند که خوب قهوه شما را صاف کرده و به پایین هدایت کند.
  • جنس صافی و استیل آن به گونه ای باشد که دچار زنگ زدگی نشود.

instagram-khodet-bepaz

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منو